Uitgaanscentrum Chez is een familiebedrijf bij uitstek. In 1975 opent Chez André haar deuren in het centrum van Marknesse. Als een van de eerste discotheken van Nederland geopend door Mevrouw Geurtzen en haar toenmalige man André. Chez André groeide uit tot een middelgrote discotheek met een capaciteit van zon 800 man. In Emmeloord werd er druk gewerkt aan een nieuwe bedrijf: Rio, wat zo’n 1300 man kon bergen. Natuurlijk was dat niet groot genoeg en na 8 jaar wachten op een vergunning werden de 2 zaken Chez André en Rio samen onder 1 dak geborgen: Chez Marknesse was als immens pand uit de kleigrond gestampt.

In 2008 is Chez André, onder de nieuwe naam Chez Marknesse, een nieuwe weg ingeslagen. Verhuisd naar de rand van de Marknesse en zo groot dat er in totaal wel 2000 man in kan. Het pand is van de buitenkant 1 geheel, maar van binnen verdeeld in meerdere zalen. Naast de trendy discotheek heeft het uitgaanscentrum een horecaplein waar verschillende kroegen, een automatiek en een rookruimte zijn gevestigd.

Chez Marknesse wil een vooroplopend vrijetijdbedrijf zijn op het gebied van veiligheid, technologie en MVO. Maar daarin niet alleen, wij willen op een maatschappelijk verantwoorde manier ons publiek een geweldige vrijetijdsinvulling te geven door gebruik te maken van onze diverse middelen die Chez Marknesse tot zijn beschikking heeft. De locatie wordt in alle potentie benut om een leuke tijd voor ieder te bieden. Hierbij streven wij ernaar om een innovatief, vooruitstrevend en spectaculair bedrijf te zijn. Wij gaan voor een volle 100% beleving.